Syötävän hyvä: SATEENKAARIKASVIKSET FETA-TOMAATTIDIPILLÄ (#KUKKAKAALITALKOOT)
Tietoa mainostajalle ›

keskiviikko 23. elokuuta 2017

SATEENKAARIKASVIKSET FETA-TOMAATTIDIPILLÄ (#KUKKAKAALITALKOOT)


Kotimainen kukkakaali on saanut viime aikoina kenties yllättävääkin boostia, kun ensin Satokausikalenteri ja sen jälkeen Liemessä-blogin Jenni haastoivat kaikki kotikokkaajat ostamaan ylituotannosta kärsivää kotimaista kukkakaalia. #kukkakaalitalkoot kasvoi lopulta jopa pieneksi someilmiöksi, ja sittemmin kauppojen kukkakaalilaarit ovat paikoitellen ammottaneet jopa tyhjyyttään. Tämä on hyvä esimerkki siitä, että toisinaan pienilläkin teoilla voi saada suurta aikaan, kun vain toimii oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Tämä kasvisnapostelulautanen on ollut luonnoksissa jo pidempään, mutta julkaistaan se nyt ajan henkeen sopivasti, tässäkin kun on sitä kukkakaalia myös. Ja millaista kukkakaalia! Löysin kaupasta ihan mahtavan värisiä keltaisia ja purppuroita yksilöitä, joita ei vain voinut jättää hyllyyn.

Nyt kun kotimainen satokausi on muutenkin parhaimmillaan, lautasen saa helposti täytettyä monipuolisesti eri kasviksilla, joissa on reilusti makua myös näin raakana. Kotimaista osastoa edustaa kukkakaalien lisäksi porkkana, paprika, kurkku ja kastikkeen tomaatti. Lisäksi mukaan voisi heittää myös esim. lanttua, naurista ja retiisiä.

Raikkaiden kasvisten vastapainoksi tein täyteläisen suolaista feta-tomaatti-jogurttidippiä. Ja kas näin valmistuu tosi helppo ja herkullinen napostelulautanen vaikka Netflix-maratonin kaveriksi.


Kasvislautanen

kukkakaalia
porkkanaa
kurkkua
paprikaa 
jne

Feta-tomaatti-jogurttidippi

1/2 dl turkkilaista jogurttia
1/2 dl fetajuustoa
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
1 pieni tai 1/2 isoa tomaattia

Leikkaa kasvikset dippailuun sopiviksi tikuiksi ja soiroiksi.

Valmista dippi laittamalla ainekset esim. monitoimikoneeseen ja ajamalla ne sileäksi tahnaksi. Valmis!

Vinkki: dippiä voi hyvin hyödyntää myös esim. pastakastikkeena.



Kukkakaali on yksi suosikkiraaka-aineistani, joten ohjeita on kertynyt blogiin useampia. Tässä siis lisää inspiraatiota kukkaalikokkailuun:

SALAATIT

Lämmin mantelihummus-kukkakaalisalaatti (V)
Paahdettu peruna & kukkakaali-pestosalaatti (V)
Parsa/kukkakaalisalaatti jogurttikastikkeella
Salaatti paahdetuista kasviksista & fetaa
Vehreä kukkakaali"couscous" (V)
Perunaton perunasalaatti kukkakaalista

MUUT LÄMPIMÄT RUOAT

Kukkakaalipihvit romesco-kastikkeella (V)
Kukkakaali mac'n'cheese
Sriracha-paahdettu kukkakaali & maapähkinävoidippi (V)
Paahdettu kukkakaalikeitto (V)
Granaattiomena-kukkakaalipaistos (V)
Paistettu "riisi" kukkakaalista
Juustoiset kukkakaalifritterit
Kokonaisena paahdettu kukkakaali jogurtti-fetakastikkeella
Viljattomat kukkakaalipitsat versio 1 ja versio 2
Kukkakaali-raakasushi (V)
Helppo ja nopea kukkakaalikorma (V)

 Kaikki ohjeet ovat luontaisesti gluteenittomia ja lakto-ovokasvisruokaa, vegaaniset on merkitty (V).

2 kommenttia:

  1. Kukkakaali ja dippi ovat maistuneet minullekin tässä kuussa. ;) Kiitos tästä reseptilistasta, siitä lähtee varmasti juttuja kokeiluun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvikset herkullisella dipillä toimii kyllä aina! Kiva jos löydät resepteistä jotain kokeiltavaa :)

      Poista